50 minuter från Stockholm finns Arbottna Herrgård, undangömd på Muskö i vidunderligt vacker skärgårdsnatur. Herrgården från 1770 är nu varsamt renoverad med 12 hotellrum. Inrett för att kännas som ett varmt, vackert hem för våra besökare.

Herrgården är omgiven av hav, ängar, skog, våtmark och jordbruksmark. Här kan du njuta av den vackra herrgårdsmiljön, naturen, tystnaden, god mat och trevligt umgänge i en mer privat och personlig miljö utefter dina egna önskemål.

Vårt kök anpassar menyerna efter säsong och tillgång på råvaror som vi själva eller lokala leverantörer odlar, plockar eller producerar. Vi väljer ekologiskt och närproducerat när vi kan och med stor medvetenhet om god djurhållning gällande det kött vi serverar och föredrar oftast vilt framför tamt, alltid med ett stort utbud av vegetarisk och veganskt och med livsmedelsval med hänsyn till miljö och klimatpåverkan.

Oavsett om du önskar boka en givande konferens med dina kollegor, ett fantastiskt bröllop eller fest med det lilla extra eller varför inte passa på att få dina smaklökar tillfredsställda under årets dignande julbord - boka din plats och önskat datum så snart som möjligt då våra platser är begränsade!

Konferens

Hel- eller halvdagskonferens - här kan ni mötas i avskildhet, för fokuserat arbete eller avslappnat umgänge.

Bröllop & Fest

På Arbottna Herrgård kan vi skräddarsy ditt bröllop eller fest precis som du vill ha det, utifrån de önskemål och visioner ni har gällande ert alldeles speciella event. Boka en visning och möte med vår bröllops- och festkoordinator så snart som möjligt.

Weekendpaket

Unna dig själv eller någon du tycker om en lyxig herrgårdsweekend. På Arbottna kan du få uppleva genuin "Downton Abbey" känsla i klassisk miljö, fantastisk mat och med all service du kan önska.

Hitta ditt inre lugn

Sagolik natur och fridfull tystnad

 • Stockholms mysigaste herrgård

  Kryp upp vid brasan med en god bok en regnig dag. Här har du friheten att bestämma vad som passar dig bäst. Arbottna ska kännas som ditt hem där du kan koppla av och känna gemenskap.

 • Omfamna naturen

  Naturen läker och ger ny energi. Upplev det levande skärgårdslandskapet på Arbottna med betade strandängar och många gamla träd. Här finns gott om vilda djur och stor biologisk mångfald.

 • Känslan av ett hem

  Herrgården från 1770-talet är varsamt nyrenoverad och möblerad för att fortfarande kännas som ett hem, med bevarad sekelskiftesstil.

 • Basta på Arbottna

  Populärt hos våra gäster är vår vedeldade bastu där du kan koppla av och njuta av den underbara utsikten över både vår våtmark Maren och Östersjön lite längre bort.

Läs hur Haninge Kommun beskriver Arbottna

Ett av Muskös mest natursköna områden är Arbottna på öns södra del. De öppna, betade ängsmarkerna kring det 200 år gamla säteriet är strövvänliga och lättframkomliga. Vid våtmarken Maren nedanför säteriet häckar svarthakedopping och flera arter änder. Från buskar och snår hörs rosenfinkens och näktergalens sång och i vårnätterna ropar kattugglor och ibland hornuggla. På strandängarna ut mot Fårfjärden växer smultronklöver och i lundar och skogsbrynen lungört, underviol, vildbalsamin och hässleklocka. Över blomsterängarnas gulmåror och blåklockor svärmar olika arter av bastardsvärmare och andra ovanliga fjärilar. Det variationsrika området är rikt på många olika arter fladdermöss. Här finns också fina svampmarker. Arbottnas natur är så speciell att delar av området är klassad som Natura 2000-område.

Upplev på Arbottna

Vi har fått stöd för ombyggnad av restaurangköket genom investeringar i ventilation, golv och akustik. Stödet finansieras delvis av EU genom Landsbygdsprogrammet 2014-2020.