Ge dig möjligheten till en yngre, friskare och mer välfungerande kropp på några få veckor. Lär dig och befäst nya mönster i din vardag för bästa kroppsliga, själsliga och mentala välmående.

Nu kan du ställa om till ett friskare liv med naturläkaren och hälsoföreläsaren Pierre Hanell. Med hjälp av denna retreat kommer du rena, reparera och vitalisera de flesta kroppsfunktioner till samma funktionsnivå som du minns dem i din ungdom. Pierre hjälper dig att på olika plan optimera ditt system och ger dig verktygen för ett fortsatt liv i balans.

Arbottna Herrgård erbjuder återkommande denna unika retreat där du får ett heltäckande program innehållande yoga, rörelse- och andningsövningar, meditation, qigong, havsbad,  skogspromenader, fantastisk näringstät mat och all kunskap du behöver för att skapa det liv och den hälsa du har potential till. Efteråt kommer hela du, inifrån och ut, att må och fungera mycket bättre.

Under retreaten är det Pierre själv som lagar maten – delvis med tillsammans med deltagarna för att lära ut tillvägagångssätten. Pierre är köksmästare med förståelse för hur matens näringsämnen på cellnivå fungerar i kroppen och hur man kan använda den förståelsen för att läka och mätta.

Du bor i vår nyrenoverade 1700-tals herrgård omgiven av den vackra, lantligt rogivande miljön. Fågelsången och de ljumma havsvindarna kommer även de att bidra till din upplevelse och ditt välbefinnande. Välkommen till ditt nya liv i balans!

 

Pierre Hanell

”Låt maten bli din medicin och medicinen din mat”, sade läkekonstens fader Hippokrates cirka år 400 f.Kr. Allt vi äter och dricker består av näringsämnen som i sin tur består av energier eller frekvenser som påverkar våra kroppar på olika sätt.

Dagens media ger oss alltmer hälsoråd som oftast plockas ur sitt sammanhang. Nya revolutionerande dieter skall göra oss smala och friska. Generellt ger ingen diet den balans som vi behöver långsiktigt, även om dess funktion kortsiktigt bevisligen kan fungera. Det handlar inte om dieter, det handlar om hälsa i balans!

Naturen har en inneboende drivkraft att alltid finna balans i sin mångfald, årstid och klimatområde.  Där vi människor har lämnat naturen ifred, återställer naturen allt inom några år till en helt igenom balanserad miljö för både växter, djur och insekter samt mikroorganismer. Så vad kan vi ta lärdom från denna naturliga process? Jo, att när vi skapar balans i våra liv, lever i nuet, äter det som finns intill oss, följer årstidernas växlingar av vad naturen kan erbjuda i form av mat och näring. Då självläker våra kroppar på samma sätt som naturen återställs när vi låter den själv bestämma.

”All mat är nyttig i rätt mängd vid rätt tillfälle, all mat är onyttig i fel mängd och vid fel tillfälle”.

/Pierre Hanell

 

Pierre är uppvuxen på landet vid en ekologisk gård och insåg tidigt matens betydelse för vår hälsa. När hans son som liten fick svår allergi och hjälp inte gick att få ifrån sjukvården, utbildade sig Pierre inom naturläkekonsten. Utbildningen till polaritetsterapeut innehöll naturläkningsformer som kiropraktik, massage, healing, chakrabalansering, akupressur, zonterapi, kranial osteopati, kost & inre kroppsrening (detox) samt yoga, qigong och andningsterapi.

Därefter kunde han, på bara några veckor bota sonen med hjälp av rätt kost. Under 30 år har han utbildat sig i hur kosten kan bota, föryngra och ge ny energi. Med sin kompetens har Pierre fått förtroendet att utveckla skolmenyn i Södertälje och Huddinge kommun ⏤ idag erbjuds eleverna där mer närande mat och han har även varit med och utvecklat patientmåltiderna på nya Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Han är förutom köksmästare och polaritets-terapeut, även utbildad forskare inom näringslära och hälsa med en Master Degree in Food Science. Hans budskap ökar din förmåga att lita på det sunda förnuftet och lyssna till kroppens egna behov.

Pierre föreläser för företag, organisationer och föreningar, barn som vuxna och lämnar ingen oberörd. Han håller även öppna föreläsningar och kurser i hälsa, kost, träning och matlagning samt miljöfrågor och ekologi.

Upplägg och schema

Du kan välja upp till 3 veckors retreat med helpension på Arbottna Herrgård. Vid en veckas retreat erbjuds två veckors support till ditt hem, med veckovisa Zoomsamtal. Vid två veckors retreat ingår en veckas uppföljning. Kursens längd är alltså alltid 3 veckor, men om du väljer en vecka på Arbottna Herrgård sköter du två veckor själv ifrån ditt hem.

Vecka 1

Den första veckan avslutas med två timmars hälsoföreläsning inför hemresan om hur du går vidare med detox-dieten under de kommande två veckorna, samt hur du därefter övergår till en normal kosthållning efter denna reningskur.

Vecka 2–3

Fortsätter på Arbottna, eller på distans hemifrån. Pierre besvarar frågor via mail löpande samt håller ett Zoommöte varje lördag förmiddag kl 10.00 för de som vill ställa frågor och veta mer hur du övergår till en mer normal kosthållning men med bibehållen livskvalitet. Delvis repetition av tidigare information.

•Alla deltagare får ett dokument om dieten i sin helhet ca 19 sidor.
•Alla deltagare får dessutom en tre veckors meny som stöd för att kunna fortsätta dieten hemma, med tillhörande recepturer för den som vill få inspiration och vägledning.
•Alla övningar kommer att läggas upp som korta videos på hemsidan, där deltagarna kan logga in och ta del av dessa i sitt hem.

Vecka 1
Dag 1
 • 15:00–17:00 Incheckning på Arbottna Herrgård
 • 18:00 Samling i matsalen för genomgång av kursen med Pierre Hanell samt middag
Dag 2–6
 • 7:00 Morgonrörelse: väcka kroppen med qigong 15 min
 • 7:30 Gör din egna citron & oliv-cleansing drink samt allmän info
 • 8.00 15 min hathayoga
 • 10.00 Förmiddags-te, Pierre's special-te.
 • 12.00 Lunch: Raw föda: sallad med dressing (hur du gör samt hur du äter)
 • 14:00 Eftermiddagsdrink: Färskpressad smoothies samt blötlagda nötter
 • 16:00 Meditation & andningsövning – mindfulness samt besvara frågor
 • 18:00 Middag: Gör din egna raw food mat. Dryck enbart vatten
 • 20:00 Örtte inför natten samt kvälls-qigong
Dag 7
 • 7:00 Morgonrörelse: väcka kroppen med qigong 15 min
 • 7:30 Gör din egna citron & oliv-cleansing drink samt allmän info
 • 8:00 15 min hathayoga
 • 10:00 Förmiddags-te, Pierre's special-te.
 • 12:00 Lunch: Raw föda: sallad med dressing (hur du gör samt hur du äter)
 • 14:00 Eftermiddagsdrink: Färskpressad smoothies samt blötlagda nötter
Vecka 2–3: på distans eller på Arbottna – läs mer nedan

Deltagaravgift

Från 14 500 kr

Att delta i detta retreat på Arbottna kostar 14 500 kronor/vecka. Den andra och/eller tredje veckan kan genomföras på distans hemifrån till en kostnad om 1500 kronor/vecka.

Frågor? Mejla bokning@arbottnaherrgard.se eller ring 08-686 00 24.
När vi fått din bokning skickar vi bekräftelse med betalningsalternativ.

Du kan lägga till en behandling yogamassage med vår egen Ana Meleiro till förmånligt pris, för mer info samt bokning kontakta Ana direkt på 070-231 82 34, anameleiro.yoga@gmail.com

För dig som önskar unna dig lite extra, kan du även boka en 2 timmars behandling med Pierre omfattande hot-stone-massage med chakrabalansering, healing, akupressur och kiropraktik för hela kroppen. Kostnadstillägg för tillvalsbehandlingen är 1900 kr inkl moms.

Hitta hit
Arbottna Herrgård ligger på Arbottnavägen 19, Muskö.
Med bil tar resan 50 minuter från Stockholm.
Kollektivt reser du med pendeltåg till Ösmo, byter till buss 849 till hållplats Muskö kyrka och går en halvtimmes promenad från busshållplatsen via Algatan och Arbottnavägen.

Din resa till att må bra börjar här!

Boka din plats

Bokningsvillkor

Fri avbokning fram till 14 dagar före ankomst. Därefter är avbokningsavgiften 25 % av bekräftat belopp fram till 7 dagar före ankomst. Sker avbokning närmare än 7 dagar före ankomst är avbokningsavgiften 50 % av bekräftat belopp. Om Arbottna Herrgård kan ersätta med annan deltagare kommer vi ej debitera avbokningsavgift.

Så här förhåller vi oss till COVID
Vi håller oss naturligtvis uppdaterade på utvecklingen, vi tar myndigheternas rekommendationer på största allvar och anpassar oss efter det. I praktiken betyder det att vi håller avstånd och anpassar övningar efter förutsättningar och är noga med att hålla rekommenderat avstånd mellan borden. I övrigt finns det handsprit överallt, vi har dokumenterade städrutiner och vi upplyser alla våra gäster om att hålla avstånd och övrigt ansvar när ni besöker oss. Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Liksom att du som gäst kan vara trygg med att vi som jobbar här är friska.

1–3 oktober

Women’s Health Retreat

med Dr. Mihaiela Pentiuc

En tredagarsretreat om kvinnors hälsoutmaningar och om hur du kan stärka kroppens självläkande mekanismer.

Läs mer