Kollo för vuxna

Drömt om ett kollo för vuxna? Nu finns det på Arbottna! Härliga dagar med bad, samtal, yoga, fantastisk mat, gemenskap, sång och skratt. Kolloledare är Fredrik Ejemo och Viktor Åkerblom.

Vi saknade det naturligt lekfulla sättet att mötas som vuxna. Vi ville växa och utvecklas genom att samexistera med andra på ett öppet, inspirerande och glädjefyllt sätt. Vi ville vara barn på nytt.

När vi ventilerade våra drömmar uppenbarade sig ett naturligt paradis i herrgårdsmiljö med en omgivning som bjuder upp sinnen till dans. Där det är svårt att motstå själens längtan efter balans. Om ni delar vår längtan är ni välkomna ut till Arbottna för världspremiären av ett nytt lekfullt koncept som skapas efter varje grupps önskningar och dynamik.

Lär känna dig själv och andra genom olika typer av lek. Vi bjuder på ett smörgåsbord av vad våra resor lärt oss om livet, lekfullhet och gemenskap. Havet, skogen, fälten, vinden, brasan och gemenskapen väntar på dig. Du får möta dagen med inget annat på schemat än ditt eget välbefinnande, chansen att skapa minnen för livet och att ha riktigt kul.

Det blir livsbejakande dagar fyllda av lek, naturvandringar, yoga, bad, sång, samtal, fantastiska måltider, stimulerande upptåg, gemenskap och skratt.
Släpp taget. Ta tag i andetaget. Lev ut. Njut!

Fredrik och Viktor

 

Fredrik Ejemo är specialist på att få alla i sin omgivning att må bra.  Han är en person som verkligen ser andra och en mästare på att locka till roliga upptåg. Fredrik kallar sig själsforskare, har en bakgrund som levnadskonstnär, skådespelare, storyteller, musiker, speaker och inspiratör. Med lekfullhet och livsglädje mjukar han upp det stela och ger botande glädje där mental och själslig stelhet fått sitt fäste.

Viktor Åkerblom är skådespelare och programledare och gammal god vän med Fredrik. De har båda arbetat på kollo och vigt sitt liv åt gemensamhetsskapande. Nu kommer de, med lekfullhet och kreativitet att skapa ett nytt, mer livsbejakande sätt att umgås på.

 
Arbottna Herrgård är en plats för välmående, våra ledord är gemenskap, glädje och hälsa. När du bor hos oss har du tillgång till fantastiska miljöer både i herrgården från 1799 och det vackra omgivningarna där människor bott sedan vikingatiden. Flera delar av det gamla  skärgårdslandskapet på Arbottna har så hög artrikedom att de klassats som riksintresse för naturvård.

Under din vistelse här kan du bada vid våra stränder, uppleva den sagolika naturen eller avsluta dagen under stjärnorna på vår eldceremoni.

Schema och innehåll

Detta är ett digitalt detox-kollo; det handlar om att få ro och kontakt med natur, sig själv och andra och inte sina mobiler – så vi håller mobilerna undanlagda. Om någon i er omvärld behöver komma i kontakt med er under kollot kan de ringa till Arbottna Herrgård.

Tredagarskollo "provapå": 24–26 september, 22–24 oktober, 26–28 november
Dag 1, fredag
 • 16:00–18:00 Incheckning
 • 19:00 Middag
 • 20:00–21:00 Introduktion: genomgång, förväntningar & logistik
Dag 2, lördag
 • 8:00 Yoga och meditation
 • 9:00 Frukost
 • 10:30 Förmiddagsaktivitet
 • 12:30 Lunch
 • 14:00 Eftermiddagsaktivitet
 • 16:00 Egentid
 • 17:30 Middag
 • 18:30 Egentid/telefontid
 • 19:30–21:00 Kvällscirkel
Dag 3
 • 8:00 Yoga och meditation
 • 9:00 Frukost
 • 10:30 Förmiddagsaktivitet
 • 12:30 Lunch
 • 14:00–17:00 Sista rolig aktivitet
 • 17:30 Middag
Farväl och på återseende!

Deltagaravgift

Del i dubbelrum från 4 350 kr inkl helpension

3-dagarskollo som genomförs 24–26 september, 22–24 oktober, 26–28 november kostar från 4 350 kr för del i dubbelrum, boende sker i dubbelrum med enkelsängar. Rummet delas med annan deltagare om inte annat önskas i samband med bokning.

Boka din plats på bokningsknappen nedan.
Frågor?
Mejla bokning@arbottnaherrgard.se eller ring 08-686 00 24.
När vi fått din bokning skickar vi bekräftelse med betalningsalternativ.

Du kan lägga till en behandling med yogamassage med Arbottna Herrgårds terapeut och yogalärare Ana Meleiro till förmånligt pris, för mer info samt bokning kontakta Ana direkt på 070-231 82 34, anameleiro.yoga@gmail.com

Hitta hit
Arbottna Herrgård ligger på Arbottnavägen 19, Muskö.
Med bil tar resan 50 minuter från Stockholm.
Kollektivt reser du med pendeltåg till Ösmo, byter till buss 849 till hållplats Muskö kyrka och går en halvtimmes promenad från busshållplatsen via Algatan och Arbottnavägen.

Din resa till att må bra börjar här!

Boka din plats

Bokningsvillkor

Fri avbokning fram till 14 dagar före ankomst. Därefter är avbokningsavgiften 25 % av bekräftat belopp fram till 7 dagar före ankomst. Sker avbokning närmare än 7 dagar före ankomst är avbokningsavgiften 50 % av bekräftat belopp. Om Arbottna Herrgård kan ersätta med annan deltagare kommer vi ej debitera avbokningsavgift.

Så här förhåller vi oss till COVID
Vi håller oss naturligtvis uppdaterade på utvecklingen, vi tar myndigheternas rekommendationer på största allvar och anpassar oss efter det. I praktiken betyder det att vi håller avstånd och anpassar övningar efter förutsättningar och är noga med att hålla rekommenderat avstånd mellan borden. I övrigt finns det handsprit överallt, vi har dokumenterade städrutiner och vi upplyser alla våra gäster om att hålla avstånd och övrigt ansvar när ni besöker oss. Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Liksom att du som gäst kan vara trygg med att vi som jobbar här är friska.

Fler retreater på Arbottna

8–10 oktober

Recover after Covid

med Dr. Mihaiela Pentiuc

Retreat, nutrition, movement, mind – kom till Arbottna och grunda din hälsa.

Läs mer